'Brievenbuspost een last? Doe ons die last dan maar'

Postbedrijf Sandd manifesteert zich steeds duidelijker als uitdager van PostNL. „Er is geen eerlijk speelveld voor de consumentenpost. We kunnen blijven wachten op de politiek om dat recht te trekken, of het toch proberen.”

Vijf dagen lang ging Rob Brakenhoff in april met een pruik en gekleurde lenzen naar zijn werk. Zijn Amsterdamse accent probeerde hij te verbergen.

Brakenhoff, sinds augustus de hoogste baas van postbedrijf Sandd, deed mee aan het programma Undercover Boss NL, op 16 november te zien bij SBS6. „De vermomming was heel goed, ik ben niet herkend.” De camera werd verklaard door te doen alsof Brakenhoff een herintreder was. Hij heeft post gesorteerd, bezorgd, rondgereden. „Het was fantastisch om incognito mee te lopen. Je stuit op onverwachte dingen. Met een bezorger kwamen we een loslopende, onprettige hond tegen. Ik dacht alleen: wat nu? De bezorger had hondenkoekjes bij zich, die maakt dat vaker mee.”