CEO Sandd neemt trots afscheid

Apeldoorn – 22 oktober 2019 Sandd ontwikkelde zich na de liberalisering van de Nederlandse postmark tot een succesvol bezorger op de postmarkt. Het succes van Sandd is voor een groot deel verklaarbaar door de hoge mate van klantgerichtheid die het bedrijf altijd leverde en door de grote innovatiekracht. Die droeg er in belangrijke mate aan bij dat de Nederlandse postmarkt op het gebied van innovatie wereldwijd vooroploopt.

Dat Sandd heeft ingestemd met de overname door PostNL, was volgens Rob Brakenhoff, CEO van Sandd, onvermijdelijk. Brakenhoff: “De enorme krimp van de postmarkt laat nu eenmaal geen ruimte voor twee grote landelijk opererende postbedrijven in Nederland. De overname door PostNL geeft niet alleen zekerheid voor de Nederlandse postvoorziening, maar biedt bovendien perspectief aan de duizenden medewerkers van Sandd.”

Volgens Brakenhoff is de kracht van Sandd dat het altijd tot in zijn vezels een pioniersbedrijf is gebleven. “Samen met onze klanten hebben we altijd gezocht naar slimme en als dat nodig was ook onorthodoxe oplossingen. De combinatie van enthousiasme en professionaliteit heeft ons gemaakt tot wat we zijn. Dat PostNL er nu voor heeft gekozen Sandd over te nemen, zie ik als een enorm compliment voor Sandd en al onze medewerkers. Ik ben ervan overtuigd dat de komst van heel veel medewerkers van Sandd, voor PostNL een enorme impuls zal betekenen. Voor mij persoonlijk was Sandd een fantastisch avontuur waar ik met veel plezier en enorme trots op terugkijk.”

“Nu de overname door PostNL een feit is, ben ik ervan overtuigd dat het bedrijf tot aan de integratie met PostNL een nieuwe leider nodig heeft. Dit betekent dat ik het stokje overgeef aan Stephan van den Eijnden. Ik heb er vertrouwen in dat Stephan als algemeen directeur van Sandd vanuit het belang van onze klanten en onze medewerkers de juiste persoon is.

In de periode tot aan de integratie ben ik actief als adviseur van Herna Verhagen en Resi Becker en natuurlijk help ik Stephan. In deze positie ben ik goed in staat om de belangen van onze medewerkers te behartigen en de integratie samen met PostNL tot een succes te maken.”

Ronald van de Laar, directeur van Sandd Holding: “De afgelopen jaren hebben Rob en ik intensief samengewerkt en ik ben trots op wat we hebben bereikt. Rob is een echte “Sandd man” doorgestroomd vanuit de eigen organisatie en een bewijs van het Sandd DNA.”

Herna Verhagen, CEO van PostNL: “Ik heb Rob leren kennen als een kundig en bij klanten en mensen betrokken leider. Iemand die richting geeft en mensen meeneemt. Ik ben dan ook blij dat hij samen met ons in de komende periode werkt aan succes.”