Privacy statement Sandd algemeen

Dit privacy- en cookiestatement heeft betrekking op de website https://www.sandd.nl (hierna: “Website”). In dit statement beschrijven wij welke persoonsgegevens wij, Sandd B.V. gevestigd te IJsseldijk 27325 WZ Apeldoorn (hierna ook wel: “Sandd”, “wij” of “ons”), van bezoekers van de Website (hierna: “u” en “uw persoonsgegevens”) verwerken wanneer u gebruik maakt van onze Website.

Dit privacy- en cookiestatement zal uiteenzetten hoe we de over u via de Website verzamelde persoonsgegevens gebruiken en welke rechten u heeft met betrekking tot uw persoonsgegevens. Dit privacystatement is niet van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens in het kader van de postbezorging (deze vindt u hier) of een sollicitatie (deze vindt u hier).

Persoonsgegevens

Een persoonsgegeven is ieder gegeven, dat een natuurlijk persoon (direct of indirect) kan identificeren. Een persoonsgegeven kan een naam of telefoonnummer, maar bijvoorbeeld ook een geboortedatum of e-mailadres zijn.

Wij verzamelen persoonsgegevens van u voor de doelen zoals hierna uiteengezet. Voor zover wij data verzamelen door middel van cookies, kunt u meer informatie vinden in paragraaf 2.

Contactformulier

Om uw vragen te beantwoorden gebruiken wij de persoonsgegevens die u aan ons verstrekt door middel van het contactformulier op de Website, zoals uw naam, e-mailadres en eventueel een foto. Wij hebben een gerechtvaardigd belang bij het verwerken van uw persoonsgegevens op basis van artikel 6(f) AVG, omdat wij al uw vragen graag beantwoorden. Deze bepaling is niet gebaseerd op een contractuele- of wettelijke verplichting, evenmin als een noodzakelijke voorwaarde voor het aangaan van een contract. Indien u ons de persoonsgegevens niet verstrekt, kan dit tot gevolg hebben dat wij uw vraag niet kunnen beantwoorden.

Melden van een klacht

Via het klachtenformulier kunt u allerhande klachten die u heeft melden. Voor het afhandelen van een klacht gebruiken wij de persoonsgegevens die u verstrekt middels dit formulier, zoals uw naam, adres, e-mailadres, Sandd-code en telefoonnummer. Wij hebben een gerechtvaardigd belang bij het verwerken van uw persoonsgegevens op basis van artikel 6(f) AVG, omdat wij al uw klachten graag zo goed mogelijk willen behandelen. Deze bepaling is niet gebaseerd op een contractuele- of wettelijke verplichting, evenmin als een noodzakelijke voorwaarde voor het aangaan van een contract. Indien u ons de persoonsgegevens niet verstrekt, kan dit tot gevolg hebben dat wij uw klacht niet in behandeling kunnen nemen.

Webshop

U kunt via de webshop Sanddzegels bestellen. Om de bestelling te kunnen verwerken vragen wij u uw voornaam, achternaam, (verzend- en factuur)adres en e-mailadres te verstrekken. Wij mogen deze persoonsgegevens verwerken om de overeenkomst ter levering van de dienst die we hiervoor met u aangaan te kunnen uitvoeren op grond van artikel 6(b) AVG. Deze persoonsgegevens zijn een noodzakelijke voorwaarden voor het aangaan van deze overeenkomst. Als u deze persoonsgegevens niet verstrekt kunnen wij de Sanddzegels niet aan u leveren.

Doorstuurservice

Op verzoek van een geadresseerde kan Sandd post tijdelijk op een ander adres bezorgen. Hiervoor worden uw voorletters, achternaam, geboortedatum, e-mailadres, telefoonnummer, adresgegevens van beide adressen en bankgegevens verwerkt. Wij mogen deze persoonsgegevens verwerken om de overeenkomst ter levering van de dienst die we hiervoor met u aangaan te kunnen uitvoeren op grond van artikel 6(b) AVG. Deze persoonsgegevens zijn een noodzakelijke voorwaarden voor het aangaan van deze overeenkomst. Als u deze persoonsgegevens niet verstrekt kunnen wij u de doorstuurservice niet aanbieden.

Verhuisservice

Via de Website kunt u zich aanmelden voor de verhuisservice. Deze dienst wordt uitgevoerd door en via de website van Funda en hierop zijn derhalve hun voorwaarden en privacystatement van toepassing.

Nieuwsbrief

U kunt zich via de Website opgeven om nieuws van ons te ontvangen, zoals tips en tricks. Hiervoor gebruiken wij uw naam en e-mailadres. Wij verwerken deze persoonsgegevens op basis van uw toestemming zoals neergelegd in artikel 6(a) AVG. U mag te allen tijde uw toestemming intrekken. Dit kan via de link in de nieuwsbrief of door contact op te nemen via onderstaande contactgegevens. Deze bepaling is niet gebaseerd op een contractuele- of wettelijke verplichting, evenmin als een noodzakelijke voorwaarde voor het aangaan van een contract. Indien u ons de persoonsgegevens niet verstrekt, kunnen wij u geen nieuwsbrief sturen.

Cookiestatement

Het merendeel van de websites die u bezoekt gebruikt cookies, zo ook Sandd. Cookies zijn kleine tekstbestanden die informatie verzamelen en op uw apparaat opslaan. Cookies zorgen ervoor dat websites gemakkelijker te gebruiken zijn. Cookies ondersteunen bijvoorbeeld de basisfunctionaliteiten van een website, onthouden instellingen en voorkeuren en dienen statistische doelen. Door cookies blijft u onder andere ingelogd op een website en worden uw voorkeuren, zoals locatie en taalinstellingen, bewaard.

In dit cookiestatement wordt meer informatie gegeven over de verschillende cookies die op www.sandd.nl worden gebruikt.

Soorten cookies

Functionele cookies

Functionele cookies zijn cookies die zorgen voor een optimale werking van de website. Deze cookies worden gebruikt om bepaalde gebruikers- en voorkeursinstellingen te bewaren en om het gebruik van de website te vergemakkelijken en te optimaliseren. Zo worden bijvoorbeeld uw browserinstellingen bewaard om de website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven .

Analytische cookies

Analytische cookies zijn cookies die informatie verzamelen over het gebruik van de website. Op basis van de software Google Analytics wordt bepaald hoe de website geoptimaliseerd kan worden. Er wordt onder andere gemeten hoeveel gebruikers de website bezoeken, op welk tijdstip de website en pagina’s worden bezocht, welke browser gebruikt wordt, vanuit welke regio de internetgebruiker de website bezoekt, via welke andere website de gebruiker op de website is gekomen, welke pagina’s worden bezocht, hoe lang, hoe vaak en in welke volgorde pagina’s worden bezocht en of tijdens het bezoek foutmeldingen zijn opgetreden.

De cookies die Google inzet voor het gebruik van Google Analytics geven onder andere toegang tot bovenstaande gegevens. Persoonlijke gegevens, waaronder ook het IP-adres, worden niet gedeeld met Google.

Wilt u niet dat gegevens door Google Analytics worden gebruikt (hier en op andere websites) dan kunt u de browser add-on gebruiken:

https://support.google.com/analytics/answer/181881?hl=nl

Tracking cookies

Tracking cookies zijn cookies die gegevens verzamelen over het (internet) gedrag van de gebruiker van de website (profiling). Deze tracking cookies worden gebruikt om de gebruiker optimaal gebruik te kunnen laten van de website. Zo worden deze cookies gebruikt om informatie over het bezoek vast te leggen zodat relevante informatie bij een volgend bezoek voor het gemak van de gebruiker kan worden gebruikt door bijvoorbeeld het al invullen van formulieren of aanbieden van advertenties die passen bij het (zoek)profiel van de gebruiker.

Dit geldt bijvoorbeeld voor zogeheten ‘Social media cookies’. Informatie op de website kan worden gedeeld via social media. Daarvoor kan gebruik worden gemaakt van de op de website aanwezige social media buttons. Deze functioneren op basis van social media cookies die zijn geplaatst door de social media derde partijen (zoals bijvoorbeeld Facebook, Twitter en LinkedIn). Door op een social media button te klikken, wordt u doorgeleid naar de website van de desbetreffende social media partij. Voor het gebruik van de cookies van de social media partijen verwijzen wij naar de informatie hierover op de websites van deze social media partijen. Deze informatie kan regelmatig wijzigen zonder dat wij daar enige invloed op hebben.

Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste cookies die via deze website worden gebruikt.

Naam Soort Doel Bewaar
termijn
__ga Analytisch Deze cookie wordt ingesteld door Google Analytics. We gebruiken Google Analytics om het gedrag van de bezoekers van onze website te analyseren. Op basis van deze analyses kunnen wij onze website blijven verbeteren. De details worden toegelicht op deze webpagina van Google:https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage. 2 jaar
_gat_ UA-85511730-1 Analytisch Deze cookie wordt ingesteld door Google Analytics. We gebruiken Google Analytics om het gedrag van de bezoekers van onze website te analyseren. Op basis van deze analyses kunnen wij onze website blijven verbeteren. De details worden toegelicht op deze webpagina van Google:https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage. Browsersessie
 

_gat_ UA-85511730-4

Analytisch Deze cookie wordt ingesteld door Google Analytics. We gebruiken Google Analytics om het gedrag van de bezoekers van onze website te analyseren. Op basis van deze analyses kunnen wij onze website blijven verbeteren. De details worden toegelicht op deze webpagina van Google:https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage. Browsersessie
PHPSESSID Functioneel / Personificatie Deze cookie wordt gebruikt om uw bezoek bij te houden en herkent bij de volgende pagina die u ophaalt dat u dezelfde persoon bent die de vorige pagina bekeek. Hierdoor wordt bijvoorbeeld gesignaleerd dat u bent ingelogd. Browsersessie
WP_privacy_cookie_wall-prompt-answer Functioneel Deze cookie wordt gebruikt om vast te stellen of een bezoeker wel of niet de cookiewall heeft geaccepteerd 30 dagen
viewed_cookie_policy Functioneel Deze cookie wordt gebruikt door de Cookie notificatie plugin om vast te stellen of gebruikers op de cookiestatement link hebben geklikt. 1 jaar
MUID Personificatie Veel gebruikt door Microsoft als een unieke gebruikers-ID. De cookie maakt het volgen van gebruikers mogelijk door de ID in veel Microsoft-domeinen (o.a. Bing) te synchroniseren. 1 jaar
_hjIncludedInSample Analytisch Deze sessie cookie wordt gebruikt om aan Hotjar te communiceren dat de betreffende bezoeker is opgenomen in de steekproef, waarmee trechters (heatmaps) worden gegenereerd. 1 jaar
Ads/ga-audiences Personificatie Deze cookie wordt gebruikt door Google AdWords om bezoekers die zich naar klanten kunnen converteren opnieuw te betrekken op basis van het online gedrag van de bezoeker op verschillende websites.

 

1 jaar
bpmTrackingID Analytisch Deze cookie wordt ingesteld door Google Analytics en op meta niveau gedeeld met CRM systeem BPM Online. We gebruiken Google Analytics om het gedrag van de bezoekers van onze website te analyseren. Op basis van deze analyses kunnen wij onze website blijven verbeteren. 5 maanden

Verwijzingen en links

Deze website kan verwijzingen en/of links naar één of meerdere websites van derden bevatten die mogelijk ook gebruik maken van cookies. Sandd heeft geen controle over de cookies die op deze websites worden geplaatst en adviseren de privacy verklaring en/of cookiestatement van de betreffende website te raadplegen voor informatie.

Geen cookies of cookies verwijderen

Houd er rekening mee dat wij onder lokale wetgeving verplicht kunnen zijn om toestemming te vragen voor het gebruik van sommige cookie-technologieën. Als dit het geval is, zullen we u vragen toestemming te verlenen voor het plaatsen van cookies wanneer u de Website opent. Als u niet akkoord gaat met de plaatsing van cookies, dan zullen deze niet geplaatst worden. Als u wel instemt met het plaatsen van cookies, heeft u te allen tijde het recht om uw toestemming in te trekken.

Cookies worden op uw computer opgeslagen en kunnen te allen tijde worden verwijderd. Het verwijderen van cookies is heel eenvoudig. Klik op een van de onderstaande pictogrammen en ga direct naar de handleiding van uw browser. Let er wel op dat sommige websites eisen dat u uw voorkeuren opnieuw instelt of dat u iedere keer opnieuw moet inloggen als u de website bezoekt.

Belangrijk om te weten is dat het gebruik van cookies veilig is. Cookies zullen nooit resulteren in spamberichten of ongewenste telefoontjes aangezien uw e-mailadres of telefoonnummer nooit worden opgeslagen. Ook worden cookies nooit gebruikt om een gedetailleerd persoonlijk profiel te bouwen.

Wij maken u er graag attent op dat de Website wellicht niet (geheel) naar behoren functioneert en sommige functionaliteiten wellicht niet of niet probleemloos werken, wanneer u cookies uitschakelt. In dat geval zult u telkens wanneer u de Website bezoekt handmatig (sommige) informatie in- of aan moeten vullen of voorkeuren opnieuw aangeven.

Vragen?

Als u vragen heeft met betrekking tot deze informatie, neem dan contact met ons op via privacy@sandd.nl.

Delen van persoonsgegevens

Wij geven uw persoonsgegevens niet door aan (rechts)personen buiten de Europese Economische Ruimte (“EER”).

Wij kunnen persoonsgegevens delen met derden in het kader van dienstverlening zoals dataopslag, onderhoud, beveiliging of andere vergelijkbare diensten (hierna: “verwerkers”). Als wij toegang verlenen tot uw persoonsgegevens, verlangen wij van derden dat zij uw persoonsgegevens vertrouwelijk behandelen en verwerken zij uw persoonsgegevens slechts ten behoeve van ons.

Ten slotte behouden wij ons het recht voor uw persoonsgegevens te verstrekken wanneer dit volgt uit een wettelijke verplichting of als dit volgt uit een rechterlijk verzoek.

Beveiliging

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of een andere vorm van onrechtmatige verwerking. Daarnaast verlangen wij van onze verwerkers om eveneens dergelijke passende technische en organisatorische maatregelen te nemen.

Bewaartermijnen

Wij zullen uw persoonsgegevens niet langer bewaren dan noodzakelijk is voor de doelen waarvoor uw persoonsgegevens verzameld zijn, tenzij wettelijke bepalingen anders bepalen. Wanneer u zich afgemeld heeft voor de nieuwsbrief zullen we uw persoonsgegevens binnen veertien (14) dagen hierna verwijderen. Wanneer u gebruik gemaakt heeft van contact- of klachtenformulier, zullen we uw persoonsgegevens verwijderen binnen drie (3) maanden na interne afhandeling van de klacht. Als u een bestelling via de webshop plaatst, zullen wij uw persoonsgegevens direct verwijderen, tenzij u akkoord gaat dat Sandd uw gegevens mag gebruiken voor marketingdoeleinden, zoals het verzenden van een nieuwsbrief. In dat geval zullen uw gegevens na één (1) jaar verwijderd worden. Voor de doorstuurservice zullen wij uw persoonsgegevens verwijderen zes (6) maanden na afloop van de doorstuurservice. Betalingsgegevens zullen in verband met de fiscale bewaarplicht bewaard worden voor een periode van zeven (7) jaar.

Uw rechten

U heeft het recht ons te verzoeken om:

  • inzage te geven in uw persoonsgegevens,
  • deze te laten aanvullen, corrigeren of verwijderen;
  • verzet aan te tekenen tegen de verwerkingen van uw persoonsgegevens;
  • uw persoonsgegevens te beperken; en/of
  • om uw persoonsgegevens door te geven of over te dragen aan een derde.

Wanneer u ons om een van de bovenstaande redenen een verzoek wilt doen, kunt u ons dit verzoek doen door het formulier in te vullen op onze website: https://www.sandd.nl/persoonsgegevens/.

Als u op een andere manier een verzoek doet bij Sandd om inzage te krijgen in uw persoonsgegevens, uw persoonsgegevens te laten aanvullen, corrigeren, verwijderen etc. wordt uw verzoek niet in behandeling genomen.

Deze rechten om ons een verzoek te doen om bovenstaande redenen zijn niet absoluut. Sandd zal uw verzoek beoordelen conform de AVG. Wij zullen u zo spoedig mogelijk, maar in elk geval binnen een maand na ontvangst van uw verzoek, informatie verstrekken over de acties die wij hebben ondernomen naar aanleiding van uw verzoek. Deze termijn kunnen wij met twee maanden verlengen in verband met de complexiteit van uw verzoek of het aantal verzoeken dan wij krijgen. We zullen u in dat geval informeren.

U heeft op elk moment het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wijzigingen in ons privacystatement

Deze versie van het privacy- en cookiestatement is van 22 mei 2018. We kunnen dit privacy- en cookiestatement van tijd tot tijd wijzigen door een update van deze versie te plaatsen. De meest recente versie zal te allen tijden beschikbaar zijn via https://www.sandd.nl/privacy/.

Contact

Als u naar aanleiding van dit Privacy- en cookiestatement nog vragen heeft of een klacht wil uiten, dan horen wij dit graag. U kunt contact met onze klantenservice opnemen via:

e-mail: klantenservice@sandd.nl

per post: Sandd B.V., t.a.v. Klantenservice, IJsseldijk 2, 7325 WZ Apeldoorn

telefonisch: +31 55 844 84 48

De Functionaris voor de gegevensbescherming (FG) van Sandd is mw. M. Buesink. U kunt contact met onze FG opnemen via:

e-mail: privacy@sandd.nl

per post: Sandd B.V., t.a.v. mw. M. Buesink, FG, IJsseldijk 2, 7325 WZ Apeldoorn

telefonisch: +31 55 368 25 25

 

Zoek je andere privacy statements?

Zoek je het privacy statement voor postbezorging of voor Sandd2me of wil je inzage in je persoonsgegevens? Klik hieronder naar de specifieke pagina:

Voor het privacy statement voor postbezorging, klik hier

Voor het privacy statement voor Sandd2me, klik hier

Voor inzage persoonsgegevens, klik hier

';