Kennisdeling met Vitesse

Op 1 maart bezochten een aantal medewerkers van Sandd het nieuwe trainingscomplex van Vitesse. Dit alles in het kader van leren, verbeteren en ontwikkelen door kennisdeling. Centraal tijdens het bezoek stond hoe twee totaal verschillende organisaties omgaan met grote hoeveelheden gps-data en hoe je deze het beste visueel kunt vertalen naar een eindgebruiker.

Na een rondleiding op een prachtig nieuw complex werden we ontvangen in de mediaruimte van Vitesse. Als gasten kregen wij als eerste de gelegenheid om onze kennis te delen met een delegatie van Vitesse. We vertelden onder andere over de ontwikkeling van een online rapportage, waarin GPS-data een cruciale rol speelt. Daarnaast draaide het om hoe wij GPS-data inzetten om processen te vereenvoudigen, door data te visualiseren. Bijvoorbeeld bij de ondersteuning van CB-ers. Door openstaande wijken en adressen waarop kandidaat-bezorgers woonachtig zijn te tonen op een kaart, is in één oogopslag duidelijk welke wijken opgevuld kunnen worden.

Na het verhaal van Sandd nam Taco Prins, bewegingswetenschapper bij Vitesse, ons mee in hoe een betaalde voetbalorganisatie omgaat met GPS-data die wordt gegenereerd tijdens trainingen en wedstrijden doordat alle spelers uitgerust zijn met GPS-sensoren. Bijzonder om te ervaren hoe zij deze data, in combinatie met een enorme hoeveelheid kennis kunnen omzetten in beeldmateriaal, bruikbaar voor zowel spelers als technische staf. Van looppatronen van een heel elftal, tot diverse fysieke parameters per speler. De mogelijkheden leken haast onbeperkt.

Tot slot een ander hoogtepunt van de dag; we maakte kennis met Leo, een 70-jarige jeugdtrainer verantwoordelijk voor de Vitesse-spelers onder de 9 jaar. Leo had al op zijn 55ste mogen stoppen met werken, maar maakte na 25 jaar trainer te zijn geweest bij FC Twente nog een transfer naar Vitesse waar hij vijf (lange) dagen per week werkt. Leo is een groot voorbeeld, kijkend naar een aantal kernwaarden waar wij binnen Sandd zoveel waarde aan hechten: passie, gedrevenheid en doorzettingsvermogen!

Sandd.nl