Eén sterk landelijk postnetwerk voor heel Nederland

Sandd en PostNL gaan hun postnetwerken samenvoegen. Deze ontwikkeling volgt na goedkeuring van de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat. Met één sterk Nederlands postnetwerk houden we de postbezorging voor iedereen in Nederland betrouwbaar, bereikbaar en betaalbaar. De samenvoeging brengt ook meer baanzekerheid voor duizenden postbezorgers en maakt het mogelijk om de krimp van de postmarkt op een sociale manier op te blijven vangen.
De komende periode gaan PostNL en Sandd hun postnetwerken stapsgewijs samenvoegen. Wij zijn ons bewust van de verantwoordelijkheid die we hebben om dit op een zorgvuldige wijze te doen voor alle betrokkenen. Ons streven is om alle post van Sandd en PostNL vanaf begin 2020 vanuit het PostNL-netwerk te bezorgen. Dan wordt afscheid genomen van het merk Sandd en de Sandd-zegel.

De Sandd-zegels zijn voorlopig nog te koop via onze postpunten en te gebruiken om post te versturen. Je kunt deze post inleveren bij een postpunt. Vanaf 1 februari 2020 zijn de Sandd-zegels niet meer geldig en kun je deze niet meer gebruiken om post te versturen.