Het eerste klimaatneutrale bezorgbedrijf ter wereld

Als bezorgbedrijf voelen we ons niet alleen verantwoordelijk voor onze klanten, maar ook voor de wereld om ons heen. Zo zijn we het eerste bezorgbedrijf ter wereld dat volledig klimaatneutraal werkt. Dit betekent dat we in al onze processen de CO2-uitstoot zoveel mogelijk reduceren en de onvermijdelijke CO2-uitstoot volledig compenseren.

Milieukeurmerk

Samen met andere bezorgbedrijven willen we nadelige milieueffecten (die het produceren en verzenden van post en folders veroorzaken) zoveel mogelijk reduceren. Daarom is  samen met PostNL en Axender de Stichting Milieukeurmerk Post opgericht. Het doel van de stichting is om duurzame productie en verzending van post te stimuleren. We willen daarnaast helderheid creëren voor de consument en bedrijven. Aan het logo van Stichting Milieukeurmerk Post kunt je een milieuvriendelijke postzending herkennen.

Lean and Green Award

Het hoofdkantoor van Sandd staat op bedrijventerrein Ecofactorij in Apeldoorn. Dit is volledig milieubewust ingericht en ligt centraal gelegen bij de kruising van 2 belangrijke autosnelwegen, namelijk de A1 en de A50. Hierdoor is transport zo efficiënt mogelijk ingericht. Zo zorgen we er immers voor dat onze bussen en vrachtwagens zo slim mogelijk gebruikt worden. Daarnaast kregen we in 2011 de Lean and Green Award uitgereikt van onze huistransporteur! Hier zijn we trots op.

Slimmer vervoeren

Altijd voor jou in beweging

  • 90% van de retouren wordt digitaal geretourneerd
  • Twee keer per week leveren we de poststukken bij onze bezorgers
  • Slimme bezorgwijken, we bezorgen lopend of fietsend

Groen gebouw

Ons hoofdkantoor is gebaseerd op een ‘groen ontwerp’. Zo maken we gebruik van een warmte en koude-opslaginstallatie en is er een luchtbehandelingskast met warmteterugwinning. Verder is het gebouw voorzien van energiezuinige klimaatinstallaties, slimme schakelingen en led-verlichting. Post vervoeren we in herbruikbare en duurzame kratten. En restafval? Dat wordt gescheiden ingezameld en verwerkt in een perscontainer, waardoor het afval compacter kan worden aangeboden.

Duurzaam wagenpark

In 2015 zijn er 72 nieuwe Sandd bussen de weg op gegaan naar onze bezorgers. We zijn daarmee extra vriendelijk voor het milieu en voor de gebruiker! Zo is er bijvoorbeeld een eco Driver geïnstalleerd. Dit systeem helpt om zuiniger te rijden. En verder sluit de  inrichting van de bus perfect aan op ons proces. Maar we doen ook meer. Onze chauffeurs hebben in 2014 deelgenomen aan een rijvaardigheidsprogramma van de ANWB Drivers Academy, waardoor ze volledig duurzaam op pad gaan.

Wij houden u op de hoogte

Met onze zakelijke nieuwsbrief mist u niets
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.