Het eerste klimaatneutrale bezorgbedrijf ter wereld

Als bezorgbedrijf voelen we ons niet alleen verantwoordelijk voor onze klanten, maar ook voor de wereld om ons heen. Zo zijn we het eerste bezorgbedrijf ter wereld dat volledig klimaatneutraal werkt. Dit betekent dat we in al onze processen de CO2-uitstoot zoveel mogelijk reduceren en de onvermijdelijke CO2-uitstoot volledig compenseren.

Milieukeurmerk

Samen met andere bezorgbedrijven willen we de nadelige milieueffecten die het produceren en verzenden van post en folders veroorzaken, zoveel mogelijk reduceren. Daarom hebben we samen met PostNL en Axender de Stichting Milieukeurmerk Post opgericht. Het doel van de stichting is om duurzame productie en verzending van post te stimuleren en helderheid te creëren voor de consument en bedrijven. Je kunt een milieuvriendelijke postzending herkennen aan het logo van Stichting Milieukeurmerk Post.

Lean and Green Award

Ons hoofdkantoor staat op het bedrijventerrein Ecofactorij te Apeldoorn. Dit bedrijventerrein is niet alleen volledig milieubewust ingericht, maar ook centraal gelegen bij de kruising van twee belangrijke autosnelwegen, de A1 en de A50. Transport is hierdoor zo efficiënt mogelijk ingericht.  We zorgen dat onze bussen en vrachtwagens zo slim mogelijk gebruikt worden. Onze huistransporteur kreeg daarvoor in 2011 de Lean and Green Award.

Slimmer vervoeren

Altijd voor jou in beweging

  • 90% van de retouren wordt digitaal geretourneerd
  • Twee keer per week leveren we de poststukken bij onze bezorgers
  • Slimme bezorgwijken, we bezorgen lopend of fietsend

Groen gebouw

Het hoofdkantoor van Sandd is gebaseerd op een ‘groen ontwerp’. Zo maken we gebruik van een warmte en koude-opslaginstallatie, een luchtbehandelingskast met warmteterugwinning en is het gebouw voorzien van energiezuinige klimaatinstallaties, slimme schakelingen en ledverlichting.

Onze post vervoeren we in herbruikbare en duurzame kratten. Restafval wordt gescheiden ingezameld en verwerkt in een perscontainer, waardoor het afval compacter kan worden aangeboden.

Duurzaam wagenpark

In 2015 zijn er 72 nieuwe Sandd bussen de weg op gegaan naar onze bezorgers. De nieuwe bus is extra vriendelijk voor het milieu en voor de gebruiker! Zo is er bijvoorbeeld een eco Driver geïnstalleerd die helpt om zuiniger te rijden en sluit de inrichting van de bus perfect aan op ons proces.

Daarnaast hebben de chauffeurs in 2014 deelgenomen aan een rijvaardigheidsprogramma van de ANWB Drivers Academy.

Wij houden je op de hoogte

Met onze zakelijke nieuwsbrief mis je niets
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.